Time flies!
Door: Denise van Kempen
Blijf op de hoogte en volg Denise
13 Juli 2009 | Verenigde Staten, Los Angeles
Ik weet het ik heb al bijna 2 weken niet meer geschreven! Nu is het tijd om weer wat te schrijven. Alvast sorry voor als het weer te lang is geworden…
Dinsdag 30 juni:
Weer een lesdag. Met Engels hebben we een video stukje van Seinfeld geoefend, zodat we het de volgende les kunnen nadoen, precies hoe ze het zeggen en uitbeelden. De Engelse les is wel leuk, leuke klasgenootjes en aardige lerares.
Tussen de middag weer geluncht met Marloes op onze lunch plek.
Op naar de 2e les, acteren pff.. Ik heb er nog steeds geen zin in. We moesten voor de les 2 mensen observeren om ze vervolgens in de les na te doen, hoe ze lopen, praten en bewegen. Ik had Marloes na gedaan en een goois meisje die hier ook op de campus verblijft en denkt dat ze heel wat is.
’s Avonds hebben Marloes en ik een Grey’s Anatomy marathon gehouden, omdat Marloes nog steeds het laatste seizoen niet gezien heeft.
Woensdag 1 juli:
Huiswerk gemaakt, we begonnen op het terras en zijn in het zwembad geëindigd. Heerlijk is dat hoor, een beetje zonnen, beetje lezen. Op de terugweg kwamen we 2 jongens tegen die ons uitnodigde voor een pool party op donderdag in een huis op Gayley av. We wisten nog niet of we wel wilde gaan dus hadden hun telefoon nummer opgeslagen. Toen we terug in onze kamer waren hebben we ze gelijk gesmst dat we toch gingen, omdat het een Pool Party is en die MOETEN we een keer hebben meegemaakt hier!! ’s Avonds hadden we een eet date met Jonathan een van de Nederlandse jongens, waarna we nog een aflevering van Grey’s hebben gekeken en zijn gaan slapen.
Donderdag 2 juli:
Weer vroeg op voor school.. Bij de Engelse les hebben we het stukje van Seinfeld opgenomen, mijn gedeelde vond ik wel erg goed gaan, maar die van m’n partner ging wat minder, zij komt uit Colombia en haar Engels is niet zo goed… Na dat iedereen het had gespeeld moesten we zelf een soort van toneelstukje schrijven en uitvoeren voor de camera. Huiswerk voor dinsdag Clintons speech op de voice board van de klas website zetten.
Acteren, we moesten van te voren 2 scènes van een toneelstuk uitprinten (3 keer, 1 voor jezelf, 1 voor je tegen speler en 1 voor de docent) dus ik had scene uit Romeo en Juliet gedaan en eentje uit midsummer night dream (21 pagina’s in totaal) Dus ik kom braaf met m’n spullen aan zegt ze dat het niet goed is, omdat toen we de opdracht kregen niemand z’n hand op stak toen ze vroeg of iemand shakespeare kende/ fan van was. Dus ik zei zo, ja ik ben helemaal geen fan van toneelstukken, maar Shakespeare is de enige die ik ken, en toen was ze uitgepraat.. Ze zei wel dat we het waarschijnlijk niet zouden gebruiken, dus had ik het voor niets uitgeprint. Ik heb nu een scene met een 16 jarige jongen uit Georgië, de scene die we gaan doen is uit het toneelstuk Sexual Perversity in Chicago, gelukkig is het maar een scene van 2 minuten haha. Huiswerk voor de volgende keer een auto drama, een autobiografie van jezelf in een toneelstuk of wat je er ook van wilt maken. Geen zin in!!
Na de les zijn we Westwood in geweest en ben ik naar de manicure en pedicure geweest haha, IEDEREEN (ook vrouwen die weinig geld hebben) gaat namelijk naar de manicure/ pedicure hier dus ik wilde dat ook wel eens meemaken! “s avonds was het dan zo ver de pool party, achteraf bleek dat we niet de enige waren, maar onze Duitse vriend Mike en Turkse vriend Gurhan waren ook uitgenodigd dus toen zijn we met z’n alle daar naartoe gegaan. De entree was trouwens voor meisjes $10 en voor jongens $15. Daar aangekomen was het nog rustig en stond er een tafel met van die grote plastic bekers en giga grote drank flessen van ongeveer 2 ltr. als het niet meer is. Er werd wat muziek gedraaid en er was inderdaad een pool aanwezig! Achteraf bleek het een frat party te zijn (een huis van een studenten vereniging) Het heette Theta Delta Chi. Na een tijdje kwamen er steeds meer mensen en ook heel wat van de campus. We zijn toen aan de praat geraakt met een Italiaan Alessandro en een Egyptenaar Hussam die ook de Summer session doen op UCLA.
Na 1.5 uur was al het drank al op! Gürhan ging al snel naar huis want hij moest de twee Turkse meisjes naar huis brengen… Die konden niet zo goed tegen TE veel drank. Mike wist de weg naar huis niet dus die beloofden we thuis te brengen. Rond kwart over één hebben we de organisator van the party bedankt te hebben zijn we weer naar huis gelopen. Onderweg naar huis kwamen we een jongen tegen die tijdens het feest meerdere malen op de grond gevallen was omdat hij zo dronken was dat ie niet meer kon staan. Hij lag nu alleen op een brancard van een ambulance… Ik vond dat wel interessant, Marloes en Mike vonden het niet zo leuk.
Vrijdag 3 juli:
Zijn we naar het zwembad geweest, nadat we om 11.30 wakker werden en geluncht hadden. Daar kwamen we allemaal mensen tegen van het feest van donderdag.
’s Avonds hebben we weer gegeten met Mike en Gurhan. En ik had na het eten nog afgesproken met een Franse vriend. We zijn daarna verder gegaan met de Grey’s marathon.
Zaterdag 4 juli:
Feestdag hier!!! We hebben over dag weinig gedaan, wel gingen we al vroeg eten met Mike, Gurhan, Cenk (nog een Turkse vriend) en Antoni (Duitse jongen) om vervolgens met Saskia erbij naar Marina del Ray te gaan, waar HET vuurwerk kwam, iedereen had zich daar verzameld, er zaten mensen te BBQ-en en ze hadden allemaal stoelen en dekens meegenomen. Wij waren er al 1 uur voor het vuurwerk begon en hadden gewoon een korte broek aan, wisten wij veel dat het super koud zou worden. Om 21 uur begin eindelijk het vuurwerk, dat houdt in, één voor één wordt er een vuurpijl afgestoken (het leek wet slow motion) en op het einde na 20 minuten komt dat het spektakel wat bij ons normaal is, alles wordt dan tegelijk afgestoken. ’s Nachts kregen we nog bezoek van 2 franse jongens, die niets begrepen van wat Marloes zei, ze vertelde het voor hun in te ingewikkeld Engels. We moesten alles in Jip en Janneke taal zeggen tegen ze. Het was erg hilarisch en ze dachten waarschijnlijk dat we gek waren of in ieder geval raar.
Zondag 5 juli:
Zijn we waarschijnlijk naar het zwembad geweest of op het terras gezeten. ’s Avonds zijn Marloes, Saskia en ik naar Shakespeare in the park geweest, naar The Tempest. Het was gratis en erg saai!! Marloes en ik moesten een toneelstuk zien voor de les.
Maandag 6 juli:
Hebben we bij het zwembad gelegen, wat huiswerk gemaakt. ’s Avonds wilde ik het huiswerk inspreken op de klassen website maar het draadloos internet deed het niet… Gelukkig had Marloes een kabel mee voor internet en kon ik het huiswerk inspreken. Gelukkig deed het internet het weer en hebben konden we weer verder met Grey’s Anatomy kijken.
Dinsdag 7 juli:
Weer een lesdag Engels was weer leuk en makkelijk. Met acteren moesten we de autobiografie acteren, iedereen deed het anders en heb het gewoon verteld, had geen zin om ook nog eens er iets bij te gaan verzinnen. Na de les zijn we naar het dorp geweest en hebben we een UCLA trui gekocht! ’s Avonds zijn we naar Alessandro en Hussam hun appartement geweest en hebben daar wat gedronken.
Woensdag 8 juli:
Eindelijk geshopt!! Eigenlijk voor het eerst sinds we hier zijn, dat is best wel erg! We hebben ondergoed gekocht bij Victoria’s secret! En nog wat topjes bij de H&M, dat is hier trouwens stukke goedkoper dan in Nederland. We hebben ’s avonds gegeten met nieuwe vrienden, Silvan en Fabian uit Zwitserland aardige jongens. Daarna zijn we weer verder gegaan met onze Grey’s marathon.
Donderdag 9 juli:
Weer een nieuwe les dag. Engels hebben we weer geoefend de uitspraak en op woorden korter te kunnen schrijven, wat ik eigenlijk al doe als ik met m’n Engelse vrienden op msn praat. Met acteren gingen we weer naar buiten en moesten we onze scene doorlezen met je partner. We waren in 10 minuten klaar en hadden het toen al 4 keer doorgelezen. Na de lessen zijn we weer het dorp in geweest om een cadeautje voor Eddy ( onze Amerikaanse etagegenoot) te kopen omdat hij vrijdag 21 wordt. We zijn die avond met Eddy, Brennen naar een heuvel geweest waar we uitzicht hadden over heel Los Angeles, dat was echt super mooi en zeer groot. Daarna zijn we uitgeweest om Eddy zijn 21st birthday te vieren, hij kwam nu eindelijk de kroeg in en mocht legaal alcohol drinken! Dat heeft hij ook geweten, hij kreeg een drankje met cola en Jack (nog iets, geen Daniels) maar dat schoot gelijk naar zijn hoofd haha. Hij vroeg trouwens ook iedere 10 minuten of we het wel naar ons zin hadden en of alles wel goed was, of we nog wat wilde drinken… in het begin is dat wel leuk en aardig, maar na een avond wordt je we wel een beetje gek van.
Vrijdag 10 juli:
Zwembad again haha. ’s Avonds zijn we naar Manhattan Beach geweest voor Eddy’s 21st birthday. We zijn daar in een Ierse pub beland met een live bandje en na 1 drankje zijn we verder gegaan naar de volgende bar, een Engelse bar met volgens Marloes rare mensen, maar dat waren gewoon Engelse die veel gedronken hadden ;) We zaten bij het strand dus zijn we met z’n alle naar de zee gelopen, wat erg koud was. Toen we terug gingen naar de campus hebben we nog lekkere pizza gegeten zonder dikke en zoete bodem.
Zaterdag 11 juli:
Je raad het waarschijnlijk al, we zijn weer naar het zwembad geweest, we hadden afgesproken om met Alessandro te gaan. Daar kwamen we onze Zwitserse vrienden Fabian en Silvan ook weer tegen, rond een uurtje of half 6 wilde we weggaan en Fabian en Silvan gingen toen naar de gym en ik wilde eigenlijk wel mee dus ben ik naar de gym geweest en Marloes heb ik achter gelaten in het zwembad. De gym (sportschool) is trouwens super groot en bijna ieder toestel heeft wel een eigen tv, dat moeten we in Nederland maar ook aanschaffen in de sportschool! We waren om 19 uur terug uit de sportschool en hadden om 19.30 uur afgesproken om met elkaar te dineren in de dinning hall. Dus snel even gedoucht en gezellig met z’n alle gegeten. Tijdens het eten hebben we afgesproken om met z’n allen naar het appartement van Alessandro en Hussam te gaan voor een “feestje” op het dak, met zwembad op het dak! Alleen kwam er om een uur of 23.30 iemand klagen dat we daar niet mochten zijn na 22.00 uur, dus toen hebben we het feestje voort gezet in hun appartement. Daar hebben we een fout drank spelletje gedaan dat beer pong heet. Om 2 uur zijn we weer terug naar huis gegaan.
Zondag 12 juli:
Vandaag werd ik om 11.15 uur wakker en ben begonnen aan het schrijven van m’n waarbenjij.nu, ik heb Marloes laten slapen en doe werd om 12.45 pas wakker. We hebben ’s middags op het terras gezeten. Vanavond hebben we gegeten met Jonathan, Saskia, Gurhan. Cenk, Mike en Eddy.
En nu ben ik klaar met het schrijven! Het is weer een hele hoop leeswerk geworden, maar het zijn ook 2 weken. Ik ga proberen om nu wat eerder van me te laten horen!
We zijn trouwens nu ook al over de helft het gaat echt te snel de tijd!
Liefs en kusjes Denise
13 Juli 2009 - 09:09
Ellen:
niet teveel feesten hoor, je moet ook nog studeren -
13 Juli 2009 - 14:32
Ralf:
Pas op met teveel drank; google maar het boek:
I hope they serve beer in Hell van Tucker Max.
Verder veel plezier!
Ralf -
13 Juli 2009 - 15:03
Elaine:
beer pong is cool! volgens mij hoor je die amerikanen makkelijk onder tafel te drinken als Hollander :p
Manhatten Beach is cool, ik sliep paar n8en daarnaast, Hermossa Beach.
je moet ook eens dagje gaan surfen is cool.
je nichtje -
13 Juli 2009 - 19:54
Fred:
Er zijn wel erg veel leuke jongens zo te lezen! -
15 Juli 2009 - 11:51
Opa Oma :
doen jullie nog iets anders dan alsmaar feesten en nachtbraken . kusjes opa oma, -
15 Juli 2009 - 15:21
Robin:
Hej Den,
Ik zit nu in het hostel in London. Vond een gratis kaartje voor internet, dus ben dat even aan het doen. Ben je nou al naar LV geweest? Bijna Am. Idol on tour he...
Ik zei toch dat ik het zou lezen ;)
Veel plezier nog! -
20 Juli 2009 - 08:54
Marvin:
Hey,
Gaat goed he?
Zo te lezen vermaak je, je daar prima succes nog!
Ik vertrek over 10 dagen al weer.
Hoop je nog wel even te spreken.
Xx