Eerste week op UCLA!
Door: Denise van Kempen
Blijf op de hoogte en volg Denise
30 Juni 2009 | Verenigde Staten, Los Angeles
Hier weer een berichtje van mij, vanuit Los Angeles, er is in 1 week tijd weer een hoop gebeurt.
We hebben ook al een hoop nieuwe vrienden gemaakt.
Maandag:
Onze eerste echte dag op de campus.
We hebben goed geslapen, alleen was het ijskoud in onze kamer 's nachts dus ik had m’n trui en sokken aangedaan en m’n badhanddoek over me heen. 's ochtends gedoucht, dat was super lekker vergeleken met het hostel. Dit zijn een soort camping douches met heerlijk warm water. We zijn over de campus gelopen, gekeken waar we les hadden en hoelang we er over deden om daar naartoe te lopen ;) Ook moeten we ons paspoort en andere formulieren laten kopiëren voor de 100ste keer, alsof ze nog niet genoeg gegevens van ons hebben. We kregen dit keer wel een leuke UCLA-tas erbij.
's middags weer geluncht in het restaurant, waar er 2 Portugese jongens bij ons aan tafel kwamen zitten (Jorge en Damien) Het zijn wel aardige jongens, maar wel flirterig, typisch Zuid-Europees haha. Na de lunch zijn we naar het zwembad gegaan, waar we lekker in de zon hebben gelegen, er was ook een soort kinderopvang waar ze allemaal leuke spelletjes met de kinderen deden. ’s Avonds hebben we niet veel meer gedaan, een beetje op de laptop gezeten en geskyped met m’n ouders.
Dinsdag:
De eerste les dag, vroeg op half 8 snel douchen, omkleden, opmaken en snel ontbijten, en dan kom je bij de kassa waar je je kaart moeten laten zien voor je gaat eten en dan krijg je te horen dat je je lunch tasje ook bij je moet hebben als je lunch mee wilt nemen, en ik was die vergeten mee te nemen, dus moest ik weer terug naar m’n kamer om m’n lunchtasje te halen. Ik had Marloes snel doorgegeven wat ik voor mijn ontbijt wilde hebben zodat we niet te laat kwamen voor de eerste les. Mijn lunch pakket was een flesje water, 2 sandwiches, een appel, en een zakje chips. Snel gelopen naar de eerste les, was achteraf 15 min te vroeg.
Mijn eerste les was Engels, ik heb les van een Zuid-Koreaanse vrouw die ook op UCLA studeert en in haar laatste jaar zit. In de les zitten veel Aziatische mensen 4 fransen en 1 Italiaan, allemaal rond dezelfde leeftijd, het zijn allemaal aardige. De les is voor mij eigenlijk wel te makkelijk, de andere studenten spreken namelijk niet zo goed Engels en verstaan het ook niet echt goed. Maar ik denk dat ik er toch wel wat van kan leren en de groep is leuk dus. We moesten ons voorstellen aan de klas en dat werd gelijk opgenomen op video, zodat we het later terug konden zien.
Tussen de middag geluncht met Marloes verhalen uitgewisseld over haar les en moet verzameld voor de volgende les, acteren. Toen ik het gebouw in kwam, was ik al weer vergeten in wel lokaal in zat, dus liep ik een verkeert lokaal in… Uiteindelijk was mijn les in het lokaal daarnaast! Hier heb ik les van een Amerikaanse vrouw, die ook op UCLA heeft gezeten. Hier zit ik met veel Amerikanen in de les, en 2 fransen, ze zijn allemaal een stuk jonger dan ik ben, en sommige zitten zelfs nog in highschool. Ik vind het acteren een beetje apart, we moeten na iedere les een stuk in ons dagboek schrijven over hoe de les was en of je gegroeid bent in de tijd, ook moeten we een toneelstuk opvoeren en een hoofdstuk van een boekje lezen en dat dan samenvatten en voor de klas presenteren. Verder moet ik mensen observeren en autobiografie van mezelf maken. Kortom, vet veel huiswerk voor de zomer…
Na de les zijn we onze boeken gaan halen die we moesten hebben voor de les (alsof we nog niet genoeg betaald hebben, de reader voor Engels was $8 en dat kleine boekje voor acteren was $53!!) die van mij konden we op campus krijgen, maar voor die van Marloes moesten we naar Westwood-village. Dus wij haar boek halen zien we bij de bioscoop daar dat er een rode loper ligt en dat er die avond een première is, en wel eens waar de première van Public Enemies, met o.a. Johnny Depp, Christian Bale (batman) en Marion Cotillard. Wij zijn natuurlijk blijven kijken, want Johnny Depp wil je natuurlijk niet missen ;) En natuurlijk hebben we foto’s gemaakt! (ze zijn te zien op m’n hyves pagina) Marloes had hoofdpijn gekregen dus die wilde eigenlijk zo snel mogelijk naar huis, dus na dat we Johnny gezien hadden gingen we terug naar de campus. Zij ging gelijk haar bed in en ik moest nog eten, ik eten gehaald en gekeken of ik iemand bekend zag waarbij ik kon zitten, Mike gevonden (een Duitse jongen, waar we ook met het ontbijt mee zaten)
Woensdag:
Konden we uitslapen tot half 9, want het ontbijt was maar tot 10 uur dus we moesten snel zijn wilde we nog wat te eten hebben. Na het ontbijt zijn we huiswerk gaan maken, het was wat bewolkt dus dat kwam goed uit. Wij zijn begonnen op onze kamer en geëindigd op het terras, in de zon. Met het avond eten zaten we weer bij Mike aan de tafel. We hadden ondertussen afgesproken om met de Nederlandse en Belgische mensen op campus wat te gaan drinken, en Marloes en ik hadden onze nieuwe vriend Mike ook uitgenodigd om mee te gaan, en hij nam zijn Turkse kamergenoot ook mee (lees: een blonde jongen die er totaal niet Turks uitziet en goed Engels spreekt) We zijn naar een eetcafeetje geweest, hebben daar wat gedronken met z’n alle. We lagen uiteindelijk om 24 uur in ons bed, terwijl we de dag daarna gewoon weer les hadden. Het was erg gezellig en we hadden afgesproken om in het weekend ook nog uit te gaan met z’n alle.
Donderdag:
De tweede lesdag. We hadden onze wekker om 7 uur gezet zodat we ons niet hoefde te haasten. Voor mijn Engelse les moesten we verzamelen voor de bibliotheek omdat we op de computer gingen werken en kijken hoe onze videobeelden waren. Maar de videobeelden waren niet goed geupload dus konden we eigenlijk niets doen, we mochten toen 40 minuten op de laptop die we kregen om op de werken. Ik heb toen buiten gezeten met de 4 fransen uit de klas, we hebben daarna, wat herhaald uit de vorige les en dat was het.
Tussen de middag weer met Marloes gegeten op onze hanging out plek.
Daarna weer naar acteren, ik had er eigenlijk helemaal geen zin in, we gingen met de les naar buiten zodat we neer ruimte hadden. Tijdens de les hoorde we steeds helikopters boven ons vliegen en we vonden het eigenlijk wel irritant omdat we elkaar zo niet konden verstaan… En op een gegeven moment zei 1 van m’n klasgenootjes dat Michael Jackson een hartaanval gehad had en waarschijnlijk dood was.. De les was gelijk anders. Na de les zijn Marloes en ik naar het ziekenhuis gegaan waar Michael Jackson lag, daar waren al veel mensen en de pers had zich ook al in grote getale verzameld. We konden niet echt iets zien, maar zijn toch gebleven om te kijken hoe het was, er werd ook nog gevraagd of we Michael Jackson fans waren en voor de camera wat wilde zeggen. Daar hadden we niet echt behoefte aan. Na dat we daar 1,5 uur gezeten hadden zagen we een helikopter op het dak van het ziekenhuis landen en 15 minuten later weer opstijgen en ik zei voor de grap, hé daar zit vast Michael Jackson in en toen we terug kwamen zagen we dat hij inderdaad in die helikopter zat, dat was eigenlijk best wel eng.
Terug op de campus hebben we niet veel meer gedaan, wat Michael Jackson liedjes geluisterd.
Vrijdag:
Yeah we hebben weekend!! Uit geslapen, gegeten en wat boodschappen gedaan voor het weekend. Het was echt super warm dus zijn ’s middags naar het zwembad geweest en hebben lekker in de zon gelegen. Die avond hadden we afgesproken om met de 2 Portugese jongens te gaan eten, dus wij waren net op tijd op voor Sproul Hall en hebben daar 10 minuten gewacht en zijn daarna zelf maar naar het restaurant gegaan, en zijn bij 2 Amerikaanse jongens die op dezelfde etage een kamer hebben als wij gaan zitten. Die vertelde ons dat we naar de Getty Centre moesten en naar een bar die Malony’s heet. We moesten ook naar IN-N-OUT, de beste burgers van Westwood-village.
Zaterdag:
Uitgeslapen. We hadden geen credit meer om te eten in het restaurant, maar hadden gisteren brood gekocht, en dat was ons ontbijt.
We zijn toen naar het Getty Centre gegaan. Dat is een museum dat boven op een berg staat, het is gigantisch groot, en een super mooie architectuur, schilderijen met o.a. van Gogh, Rembrandt en Jan Steen er was zelfs een schilderij van de binnenkant van de Bavo kerk op de grote markt in Haarlem.
We hebben daar ook lekker op een grasveldje gelegen.
’s Avonds hadden we magnetron pizza’s gehaald bij een supermarkt en tegen over de liften staat een magnetron dus hebben we ze daar in opgewarmd haha. Ze waren nog goed te eten ook.
We hadden die avond weer afgesproken met de Nederlanders en Belgen om wat te gaan drinken en we hadden Mike en z’n Turkse kamergenoot ook weer uitgenodigd. We zijn zoals onze Amerikaanse etage genoten zeiden naar Malony’s geweest en een andere tent, Bruco. Het uitgaan hier is anders, je begint al om 22.00/ 22.30 uur en ze gaan al om 2 uur dicht, dat zijn toch geen tijden… En het is veel R&B en hip hop muziek, ook niet echt mijn ding. Maar het was wel gezellig met het groepje en daar gaat het om.
Zondag:
Uit geslapen tot half 12, we waren waarschijnlijk erg moe van de afgelopen dagen, we hebben onze Duitse vriend Mike en zijn kamergenoot gevraagd of ze met ons mee naar het strand wilde, Venice Beach. Op naar Venice Beach, het was een uur rijden met de bus en het was erg druk. Nu was het ook erg lekker weer en zondag dus dan zijn er al gouw veel mensen. Na een paar uurtjes lekker van het strand genoten te hebben zijn we even over de boulevard gelopen en terug gegaan naar campus, waar we lekkere hamburgers gegeten hebben bij IN-N-OUT.
Maandag:
Weer laat opgestaan 10 uur, het ontbijt overgeslagen zodat we in het weekend kunnen avond eten. Verder hebben we 2 wassen gedraaid en ons huiswerk gemaakt.. Vanavond kunnen we kiezen tussen de film Slumdog Millionaire te kijken met de hele etage of om naar Margarita Monday’s te gaan om Margarita’s te drinken voor maar iets van $2.50 …
Nou dat was het dan weer, sorry dat het weer zo lang is geworden, maar we maken ook zoveel mee hier.
Leuk om jullie reacties te lezen.
Liefs & Kusjes
30 Juni 2009 - 01:17
Danielle:
Heerlijk om je verhalen te lezen! Wordt er jaloers van!!! -
30 Juni 2009 - 01:53
Marloes Van Straaten:
Ohneeeee over 33 dagen zijn we al weer terug....
I'm hungrrryyyyyy dus op naar die dinner-date met Brennen en Eddy.
What's it gonna be? Margarita Mondays of onze floor-mates ontmoeten? -
30 Juni 2009 - 07:52
Nancy:
Jeetje den, wat een spektakel allemaal. Ook super vaag dat je de helicopter van M.J. heb gezien! Dat lijkt me zo 'n raar gevoel. Verder wel leuk om zo op de hoogte te blijven van alle gebeurtenissen ;)
Dikke Kus en groetjes aan marloes! -
30 Juni 2009 - 14:06
Petra Lans.:
Hoi Denise,
Zo te zien vermaak jij je goed en heb je geen tijd om je te vervelen.
Erg leuk om je verhaal te lezen en te zien wat je alllemaal meemaakt.
Heel veel succes met de studie en heel veel plezier maar dat lukt wel!!!
Groetjes petra -
01 Juli 2009 - 06:21
Mama:
volgens mij ga je wel erg veel uit maar vermaak je je wel. Leuk geschreven. Spreek je snel -
01 Juli 2009 - 07:17
Mark:
Alweer een mooi geschreven stuk over de beleveningen in LA.
Je bent op het juiste moment op de juiste plaats, LA. -
01 Juli 2009 - 13:40
Top; hoe gaat je Engels nu? -
02 Juli 2009 - 09:19
Tim:
Miss America! :P
Pfff, wel druk met de studie dus zo te lezen.. Maarja daar doe je t gedeeltelijk ook voor! ;)
Klinkt helemaal prima verder zeg! Strandje pakken en beetje chillen in de cafe's daar.. Jaloerzie :D
x Tim. -
07 Juli 2009 - 12:40
Robin:
Hej Den, het is weer eens tijd voor een nieuwe..
Ik heb ook je foto's bekeken op hyves. Hebben papa en mama die ook al gezien of moet ik dat even laten zien aan ze?